Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
V KOPRU NANJ STRELJAL S PAINTBALL PIŠTOLO: Otrok je padel s skuterja in se poškodoval
N.J.
-
danes ob 13:28
PANIKA PRED BARKOVLJAMI: Najstnici zaradi močne burje ostali 'ujeti' na morju (FOTO)
T.K.
-
danes ob 12:15
Novo iz Slovenije
8000 LJUDI JE PODPISALO PETICIJO: Pobudo poslanke Meire Hot bo obravnaval državni zbor
A.P.
-
danes ob 12:56
MAHNIČ RAZBURIL S POZIVOM K MNOŽIČNEMU OBOROŽEVANJU: Oster odziv Svobode in Levice
A.P.
-
včeraj ob 13:53