Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.

Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
ZARADI PONEDELJKOVEGA INCIDENTA PRIPRLI DEVET LJUDI: Navijaški klub Torcida je napovedal protest
U.G.
-
7.11.2025 ob 12:52
BREZ DOVOLJENJA NA CESTI, NA SPLETU BREZ VESTI: Zaseg vozila in goljufija v Kopru
U.G.
-
7.11.2025 ob 12:43
V KOČEVJU MLADA ROMA NAPADLA DIJAKA? Izbila naj bi mu najmanj en zob, končal na urgenci
U.G.
-
7.11.2025 ob 10:55
SRBIJA V ŠOKU: Umoril je partnerko in njeno truplo skril v zamrzovalno skrinjo
U.G.
-
6.11.2025 ob 19:08
Z AVTOM TREŠČILI V HIDRANT IN BETONSKI STEBER: 18-letnik umrl, ena oseba je v kritičnem stanju (FOTO)
U.G.
-
6.11.2025 ob 17:29
Novo iz Slovenije
SPLETNA GOLJUFIJA: Nakazal 70.000 evrov za nov avtomobil in ostal praznih rok
A.P.
-
včeraj ob 17:08
REŠILEC NA NUJNI VOŽNJI TRČIL V TOVORNJAK: V nesreči umrl sopotnik, voznik huje poškodovan
A.P.
-
8.11.2025 ob 17:36


