Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
AVTOBUS KONČAL NA STREHI: V grozljivi nesreči trije mrtvi, 80 ranjenih (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
17.10.2025 ob 19:01
REKORDEN ZASEG NA MEJI S SLOVENIJO: Našli skoraj 14 milijonov tihotapljenih cigaret (FOTO)
U.G.
-
17.10.2025 ob 13:24
UMOR NA OTROŠKEM IGRIŠČU: Moški s ponarejenimi slovenskimi dokumenti ustreljen v čelo (VIDEO)
U.G.
-
17.10.2025 ob 12:53
IZ GARAŽE V BETONSKI ZID HIŠE V PORTOROŽU: Sopotnico poškodovala zračna blazina
N.J.
-
17.10.2025 ob 12:03
UGRABITEV V ANKARANU IN UMOR: Skesanec na sojenju obremenil odvetnika Kavaškega klana
T.K.
-
17.10.2025 ob 11:54
Novo iz Slovenije
BOŽIČNICA ZA OBČINE IN DRŽAVNE USTANOVE: Denar za izplačila bi vlada zagotovila iz proračuna
A.P.
-
včeraj ob 17:12
ČE SREČATE MEDVEDA, VOLKA ALI RISA: Opažanje zveri mogoče prijaviti na MedvedoFON
A.P.
-
včeraj ob 08:34