Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Več kronike
SVOBODEN PO 38 LETIH: Med žrtvami sodnih napak naj bi bil najdlje zaprt (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 18:13
SRHLJIVKA SREDI ANKARANA: Vstopil v lokal, mahal z nožem, grozil in ga zapičil v šank
N.J.
-
včeraj ob 15:28
ZNANIH VEČ PODROBNOSTI STRELJANJA: Umrla sta dva starejša moška, policisti razkrili motiv
A.S.
-
včeraj ob 13:15
Novo iz Slovenije
POGODBA JE PODALJŠANA: Državi sta ob tem podpisali več drugih sporazumov (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 16:36
PETICIJA: "Ta zakon uvaja najnižje kriterije v EU, ki so potrebni za poklic psihoterapevta"
U.G.
-
včeraj ob 15:31