Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi

Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.

Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
TRPLJENJE NA ŠTIRIH TAČKAH: Mačka v Marezigah postala tarča brezčutnega napada
M.U.
-
včeraj ob 14:53
NOČNI VIP GOST: Ker v izolski bolnišnici ni dobil postelje, so mu jo priskrbeli policisti
M.U.
-
včeraj ob 14:39
V NESREČI POŠKODOVAN DVELETNI OTROK: Ni bil nameščen v ustreznem otroškem sedežu
U.G.
-
včeraj ob 12:34
IZOLANA IGNORIRALA POLICISTE: Med postopkom izstopila iz vozila in odšla v trgovino
U.G.
-
včeraj ob 11:50
GORIŠKO TOŽILSTVO PREISKUJE SMRT ŽENSKE: Voda je vdrla v njeno hišo, a se ni mogla umakniti
T.K.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
MESEC O INTERPELACIJI: Tako se je odzval na očitke, da je "pogrnil na celi črti"
N.J.
-
včeraj ob 18:11
TINA GABER GOLOB O "ČRNUHARJIH": Žaljivo za temnopolte, ne pa za "orto desničarja"
A.P.
-
včeraj ob 13:59


