KOPRČANKA ANDREJA LEŠKI NA EVROPSKEM PRVENSTVU OSVOJILA BRON: "Šla sem na vse ali nič"

Slovenija

Andreja Leški je na evropskem prvenstvu v judu v Zagrebu osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 63 kg. V odločilni borbi je premagala Avstrijko Lubjano Piovesana. Avstrijko, ki je pred tem tekmovala tudi za Veliko Britanijo, je premagala še šestič v karieri. 

Najbolj bo v Zagrebu danes ostal v spominu polfinale s Čehinjo Renato Zachovo. Tega si bodo v slovenskem taboru ogledovali še kar nekaj časa. Čehinja je Leški presenetila na polovici dvoboja s končnim prijemom, a le do vazarija, nato se je naša tekmovalka tik pred koncem izvila iz primeža.

V lovu na izenačenje in preobrat je lep met 48 sekund pred koncem uspel tudi Slovenki. Sodniki so si posnetek, ki se je dolgo vrtel tudi na monitorju v dvorani, večkrat ogledali. Na koncu je prevladala presoja, da se Čehinja ni dotaknila tal z ramo. V preostanku pa je Leški zmanjkalo časa za izenačenje. 

"Res sem srečna. Šla sem na vse ali nič in to mi je uspevalo. Šla sem borbo za borbo in zmagovala. V polfinalu pa sem premagala sama sebe, a srečen konec in vse je dobro," je v prvem odzivu po bronasti kolajni povedala 26-letna tekmovalka, ki ob veseli vesti ni pozabila pozdraviti staršev.

????Nova medalja z evropskega prvenstva ???? Avstrijka Piovesana Lubjana je morala priznati premoč Andreji in tako smo za...

Posted by Andreja Leški on Friday 26 April 2024

Boleč je bil seveda trenutek nepazljivosti z Zachovo. "Naredila sem napad, ki je bil namenjen le aktivnosti, a znašla sem se v končnem prijemu. Skoraj mi je uspelo potem to nadoknaditi, a se mi ni izšlo."

Na svetovnem prvenstvu 2021 je Leški osvojila srebro, njena današnja tekmica Anja Obradović iz Srbije pa bron. V prvi akciji je Srbkinja izvedla nevaren napad, ki pa je našo tekmovalko očitno prebudil. Ta je nato prevzela pobudo in po minuti in pol končala dvoboj z davljenjem.

Nizozemka Geke van den Berg je padla v prvi minuti, ko je zadišalo po iponu, sodniki so Slovenki dosodili vazari, minuto kasneje je za zmago sledil drugi met, a sodniki so že dano oceno in zmago razveljavili, zato je morala vztrajati na blazini do konca.

V četrtfinalu je Leški po polovici opravila z Nemko Deno Pohl. Met na polovici dvoboja je končala z zaključnim prijemom in se Nemki oddolžila za poraz pred mesecem dni v Tbilisiju.

Že v četrtek je srebrno kolajno v Zagrebu osvojila tudi Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija