MARJETICA KOPER PREMIERNO PREDSTAVLJA: Oglejte si promocijski film Skrbimo za okolje, zmanjšajmo posledice! (VIDEO)

Koper

V Marjetici Koper so v promocijske namene izdelali film Skrbimo za okolje, zmanjšajmo posledice!, s katerim želijo poudariti pomen ločevanja odpadkov in se dotakniti vsakega, ki mu je mar za okolje. Danes ga premierno predstavljajo.

S pametnimi strategijami, tehnološkim napredkom in ciljnimi usmeritvami je Mestni občini Koper (MOK) s pomočjo Marjetice Koper in društvi MOK že uspelo pomembno zmanjšati odpadke, očistiti okolje in ozavestiti mlajše o smislu ločevanja odpadkov. "In prav ti so tisti, s katerimi lahko vse to dvignemo na še višjo raven," so zapisali v Marjetici Koper.

Dejavnosti človeka v modernem svetu močno vplivajo na okolje, v katerem živimo. Zaradi svojega načina življenja proizvajamo vse več odpadkov, a smo kot posamezniki in kot družba odgovorni za naše okolje. "Že z majhnimi prilagoditvami lahko vsako gospodinjstvo in prav vsak med nami veliko pripomore k ohranjanju naravnih virov, zmanjšanju porabe energije in čistejšemu okolju. Zgodba z odpadki se ne konča pri tem, ko jih vržemo v zabojnik. Pravzaprav se tam šele dobro začne," so še sporočili iz Marjetice Koper.

Promocijski film Skrbimo za okolje, zmanjšajmo posledice! si lahko ogledate spodaj.

Zakaj je ločevanje odpadkov tako pomembno?

Ločeno zbrani odpadki so primerni za nadaljnjo uporabo. Ko so vsi odpadki odloženi v istem košu, pa je ravnanje z njimi oteženo in drago. Da zmanjšamo stroške ravnanja z odpadki, jih je treba ločevati že na izvoru, saj odloženi odpadki izjemno negativno vplivajo na okolje. "Spoštujmo naravo, kajti čisto okolje je naša skupna skrb. Majhne stvari, ki jih počnemo vsak dan, lahko skupaj močno vplivajo na okolje, zato naredimo skupni korak za čistejše okolje!" sporočajo iz koprskega komunalnega podjetja.

Voščilo 2019

"Hvala vsem društvom, vsem tistim, ki podpirate naše akcije in se odzovete takrat, ko je to potrebno in tako dokažete, da vam ni vseeno za naše okolje.  Za vaše prizadevno delo se vam res iskreno zahvaljujemo. Veliko smo sodelovali, veliko smo storili dobrega. Ponosni smo tudi na vaše dosežke, uspehe. Dobro zastopate barve našega podjetja, hvala!

Naj bo vaše leto 2019 leto ljubezni, upanja, uspehov na vseh področjih in iskrenega prijateljstva. A nikar ne pozabimo, da svojo srečo gradimo sami. Ne zavrzite ponujenih priložnosti in vedno sledite svojim sanjam. Z nekaj dobre volje, truda in vztrajnosti je vse možno. Srečno in vse dobro v novem letu vam želi kolektiv Marjetice Koper."

Z MARJETICO LOČUJ, SVOJE OKOLJE OBVARUJ!

Deli novico: