NA MARJETICI NE VERJAMEJO: Napačno parkiral, dobil globo, krivec reditelj? (FOTO)

Koper

Bralec nas je opozoril na neprijetno izkušnjo s parkiranjem na parkirišču v Žusterni, kjer naj bi ga reditelji najprej usmerili parkirati na robu parkirišča, kasneje pa je dobil zaradi takega, sicer nedovoljenega, parkiranja s strani Medobčinskega redarstva kazen. Preverili smo, kaj o takem načinu 'reševanja' zagat s pomanjkanjem parkirnih prostorov v dneh, ko je parkirišče polno zasedeno, pravi upravitelj Marjetica Koper. Navedbam, po katerih naj bi uporabnika k nedovoljenemu načinu parkiranja usmeril reditelj, ne verjamejo; napačno parkiranja pa bodo odslej tudi bolj striktno kaznovali. 

Po besedah bralca, ki nam je poslal tudi fotografije, so ga reditelji medobčinskega redarstva na parkirišču Žusterna 16. julija usmerili na parkiranje na robu parkirišča. "Na polnem parkingu so bili postavljeni reditelji, ki so urejali parkiranje ter usmerjali voznike. Eden od teh nas usmeri, naj parkiramo avto takoj ob cesti, torej na rob parkinga. Reditelja vprašamo, ali je tako parkiranje dovoljeno, saj je na prometnem znaku jasno razviden red parkiranja. Reditelj pove, da se nimamo česa bati, saj tako parkirajo vsi, kar je bilo razvidno že pred našim parkiranjem," je zapisal. Tako so za parkirnino odšteli 12 evrov in se odpravili na plažo.

Po prijetno preživetem obmorskem dnevu pa jih je ob vrnitvi k vozilu pričakalo neljubo presenečenje: obvestilo o prometnem prekršku. "Reditelji, ki so nas usmerili, da parkiramo na rob ceste, so tudi poklicali medobčinsko redarstvo zaradi nepravilnega parkiranja," je prepričan bralec, ki Marjetici Koper očita, da ima željo "čim bolj napolniti parkirišče" zaradi zaslužka, potem pa "pokličejo redarstvo. Tako vodenje parkinga je zelo neprimerno," je ogorčen bralec, ki je globo medtem že poravnal, vendar zahteva pojasnilo ter povračilo stroška globe.

A v Marjetici Koper jeznemu uporabniku parkirišča ne verjamejo. "V dotičnem primeru težko verjamemo, da bi komunalni nadzornik uporabniku svetoval, naj nepravilno parkira in s tem onemogoči druge uporabnike parkirišča," so zapisali. Tudi priložene fotografije jih niso prepričale: po njihovih zagotovilih so bila oglobljena vsa nepravilno parkirana vozila, ki niso upoštevala parkirnega reda in navodil redarjev.

"Iz priloženih fotografij sklepamo, da večina uporabnikov upošteva parkirni red in ustna navodila komunalnih nadzornikov, saj je nepravilno parkiranih le peščica vozil. Ta nepravilno parkirana vozila so bila posledično tudi oglobljena s strani medobčinske redarske službe," navajajo v odgovorih na naša vprašanja glede načina usmerjanja voznikov na parkirišču v Žusterni. 

Kot še pojasnjujejo, so v mesecu juniju dobili več pritožb uporabnikov prav zaradi ponavljajoče prakse določenih voznikov, ki so svoja vozila nepravilno parkirali vertikalno, zaradi česar so ta vozila onemogočala vhod in izhod pravilno parkiranim vozilom. Tako so se na skupnem sestanku predstavnikov Marjetice Koper in medobčinskega redarstva dogovorili za strogo kaznovanje napačnega parkiranja.

"Na sestanku je bilo dogovorjeno, da se vertikalno parkiranje prične striktno sankcionirati, saj ustno obveščanje s strani komunalnih nadzornikov ni zaleglo," so nedvoumni na Marjetici Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  27 .07. 2023 ob  08: 24
13
prejšnji teden je tam kjer kaže fotografija bila parkirana dolga vrsta avtov, po celi dolžini parkirišča, in to par dni zapored. In domnevam, da nihče ni dobil kazni dokler se en dan ni penis dvignil enemu od redarjev, ko je našel samo par avtov tam, verjetno zaradi vremena, ki se je pokvarilo. Kar pravim je, da je parkiranje ob tisti špagi običajna praksa, ko je parkirišče natrpano. Naj dajo tablo tja, ki izrecno kaže, da se ne sme parkirati. Ker kaznovati vsake tolko kakega posameznika in potem čez vikend pustiti, da tam parkira truma avtov smrdi na eno med navednicami, balkansko prakso. In, ko smo že pri balkanskih praksah, Marjetičino "pisarno" kjer kupiš abonmaje za parkiranje so iz zgradbe tržnice preselili v barako pri rampah na parkirišču za tržnico. Stranke čakajo na soncu pri 30 plus stopinjah v vrsti, tudi ker avtomat za menjavo bankovcev v drobiž, ki je pred barako že vsaj teden dni ne deluje in morajo tudi vsi, ki potrebujejo drobiž za plačilo parkirnine menjati pri okencu. Seveda nikjer ne piše, da lahko drobiž dobiš pri uslužbencih, ki se čuvajo (kar je sicer čisto normalno, tudi sam bi se) zaprti pod klimo, tako, da marsikateri turist samo debelo gleda.
Ištrijan |  26 .07. 2023 ob  17: 40
15
Eh, kljukec zabarski......malo morgen!
mente |  26 .07. 2023 ob  14: 04
11
Res je usluzbenci iz Marijetici so napotili avte da se parkirajo ob roba cesta...... zakaj ni so dali kazni direkno Marjetica? tam obpravlja kontrola Marjetica in ne Redarstvo. Radrstvo naj gre pes v center kopra in usluenci marijetice naj grejo kaznovat avte parkiranje za trznico na mesto da sedijo notri v kucici ali se vozijo okoli z avtom kao da kontrolirajo parkirisce.......