Verjetno si ne bi mislili, da je združitev dveh sestavin hrane, ki sta si popolnoma različni, lahko odlična odločitev. V zadnjem času kuharji različnih priznanih restavracij eksperimentirajo in na spletnih omrežjih prikazujejo neobičajne kombinacije živil, za katere bi morali dvakrat premisliti, če bi jih zares poskusili. A naj bodo še tako nenavadne, te kombinacije so pravzaprav zelo okusne.
STE ŽE POSKUSILI KISLE KUMARICE S SLADOLEDOM? Preverite nenavadne, a zelo okusne kombinacije
Trendi
Testenine in kremni sir ali sirni namaz
Seveda ste že slišali za testenine v kombinaciji z majonezo, toda najljubši sirni namaz na peresnikih? Rahlo nenavadno, kajne? Kremni sir se bo stopil v kremno omako in po nekaj urah v hladilniku boste imeli odlično solato iz testenin.
Kokakola in piščanec
Naslednjič, ko boste pripravljali piščanca, mu poskusite dodati kokakolo. Kislina v kokakoli bo zmehčala piščančje meso in v njem ohranila okus. Piščanca lahko popražite na kokakoli, še bolje pa je, da pripravite marinado.
Jagode in solata caprese
Morda bi rekli, da sladke jagode ne spadajo v slano solato, kot je solata caprese. Ne drži! Ko jagode prelijete z balzamičnim kisom in začinite z listi bazilike, njihov sladki okus postane še izrazitejši. Nekateri pravijo, da je to "hrana za bogove".
Jajca in javorjev sirup
Čeprav obe sestavini najdete na seznamu za zajtrk, pa se običajno tam nikoli ne znajdeta ob istem času. A verjemite, vredno je poskusiti nekaj novega. V kombinaciji s tekočim rumenjakom, se javorjev sirup spremeni v odlično omako. Če imate morda raje umešana jajca, pa javorjev sirup polijte čeznje in uživajte v polnem okusu.
Arašidovo maslo in pleskavica
Pripravite si odličen arašidov hamburger. Gre za kombinacijo dveh živil, ki jo uporabljajo v več restavracijah. Zamenjajte slanino z arašidovim maslom in uživajte v okusu.
Borovnice in zrezek
Kaj navadno jeste ob zrezku? Običajno nekaj slanega, kajne? Kaj pa pravite na borovnice? Ta nenavadna priloga bo dala zrezku sladek, poletni okus. Lahko jih potresete po vrhu ali pa pripravite borovničevo omako. Zrezek tako postane prava antioksidantna hrana.
Sol in lubenica
Čeprav niste še nikoli pomislili, da bi lubenico, preden jo pojeste, posolili, je vredno poskusiti. Dodatek soli bo okrepil okus lubenice, če pa soli dodate še malo limoninega soka, bo lubenica zares zasijala.
Kisle kumarice in sladoled
Ne le, da je ta kombinacija odlična mešanica sladkega in slanega, ima tudi nekaj koristi za zdravje. Sol v kislih kumaricah je bistvenega pomena za krvni obtok in celični metabolizem, medtem, ko sladkor in maščobe, ki jih najdemo v sladoledu dajejo telesu energijo. Pojejte najprej kumarice in nato sladoled ali pa kumarice v sladoled pomakajte.
Sirovi smokiji in mleko
Kombinacija, ki jo je odkrila spletna stran Pepper, sirovi smokiji in mleko je kombinacija, ki se vam morda sliši zelo nenaravno in je ne bi poskusili. Toda pomislite še enkrat. Ker so smokiji narejeni iz koruze, ki je tudi sestavina večina žitaric, ki jih jeste z mlekom, to nenadoma ni več tako neobičajna kombinacija, kajne?
Kava in pomarančni sok
To je za večino najbrž zmagovalec najbolj nenavadnih parov. Pomarančni sok in kava morda dobro delujeta eden ob drugem, a da bi ju zmešali skupaj? Super ideja! Nekaj kapljic pomarančnega soka bo iz kave pregnalo grenkost, poleg tega pa je pomarančni sok precej manj masten kot sta mleko ali smetana.