UČINKOVITA METODA: Pes s pomočjo zvonca pove, kdaj je čas za odhod na potrebo (VIDEO)

Trendi

Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov so se že srečali s situacijo, ko njihov pes nenadoma mora na potrebo, čeprav so ga pred kratkim peljali na sprehod. Takšne izkušnje je doživljala tudi ena družina, ki pa je našla inovativen način, kako to rešiti.

Družina, ki živi v tretjem nadstropju stanovanjske hiše, se je odločila poiskati način, da njihov kuža Louis sporoči, kadar mora opraviti potrebo. Gre za uporabo zvonca. Louisa so naučili, da pozvoni na zvonec, ko ga tišči na potrebo, kar jim je v veliki meri olajšalo življenje, poroča Informer.

"Začeli smo ga učiti tako, da smo ga vsakič, ko smo ga peljali ven, spodbujali, da pozvoni na zvonec. Doslednost je ključna, zato smo bili vztrajni. Sčasoma se je naučil, da pozvoni sam," so zapisali lastniki v objavljenem posnetku na družbenih omrežjih.

Ta nenavadna metoda je pritegnila veliko pozornosti na spletu, saj dokazuje, kako inteligentni in prilagodljivi so lahko psi. Omenjeni lastniki so s pomočjo uporabe zvonca uspeli doseči boljšo komunikacijo z Louisom in vzpostaviti jasen signal za odhod na potrebo.

Zgodba je s svojo preprostostjo in učinkovitostjo navdušila številne ljubitelje živali in lastnike psov, ki so impresionirani nad idejo uporabe zvonca za boljše sporazumevanje s kosmatincem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija