September bo v Izoli obarvan z bakalajem oz. polenovko na belo, ki predstavlja nepogrešljiv del hladnih istrskih predjedi. Od danes pa vse do 26. septembra bo 14 izolskih gostiln v okviru dnevov bakalaja ponujalo izvirne menije s to jedjo, so zapisali v Turističnem združenju Izola.
V IZOLO NA RAZVAJANJE BRBONČIC: September bo obarvan z bakalajem
Izola
Sezono kulinaričnih akcij so v Izoli junija otvorili z dnevi domačih pedočev oz. klapavic, po vročem poletju pa si bodo obiskovalci Izole lahko privoščili bakala.
Dnevi bakalaja so v letošnjem letu druga kulinarična akcija, v kateri se pod skupno kulinarično tematiko združujejo izolski gostinci.
Bakala je lahko veliko več kot ribji namaz, poudarjajo v turističnem združenju in dodajajo, da si brez bakalaja obiska istrskih restavracij skoraj ne znamo predstavljati, saj velja za nepogrešljivo predjed.
Komentiraj
Imperio |
12 .09. 2021 ob 18: 40
-1
Pridemo v Izolo
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
SPLETNE GOLJUFIJE NA SEVERNEM PRIMORSKEM: Podjetjema izmaknili več kot 80.000 evrov
A.P.
-
včeraj ob 13:21
Več trendov
Novo iz Slovenije
ZAOSTRENE VARNOSTNE RAZMERE: Zunanje ministrstvo odsvetuje potovanja na Bližnji vzhod
A.P.
-
včeraj ob 19:28
PRIPOROČILA ZA DOPUSTNIKE NA HRVAŠKEM: Kaj svetuje slovensko veleposlaništvo v Zagrebu?
A.P.
-
včeraj ob 16:33
ZASKRBLJUJOČI REZULTATI: Prve analize NPZ razkrile precej skromno znanje učencev
A.P.
-
včeraj ob 15:41
PIRC MUSAR IN GOLOB KRITIČNA DO IZRALESKEGA NAPADA NA IRAN: "Esklalacije ne vodijo nikamor"
A.P.
-
včeraj ob 14:00