V IZOLO SO SE VRNILI ŠTIRJE DRŽAVNI PRVAKI: Mladi sabljači so osvojili še tri srebrne in eno bronasto medaljo (FOTO)

Izola

Minuli vikend je v Kamniku, kjer ima sedež Sabljaška zveza Slovenije, potekalo državno prvenstvo 2024 v sabljanju. Na tekmovanju so uspešno nastopili člani Sabljaškega kluba (SK) Izola, saj so osvojili lepo število medalj. Domov v Izolo so prinesli štiri zlate, tri srebrne in eno bronasto medaljo.

V kategoriji dečkov do deset let (U10) sta se v finale uvrstila Aleks Stadina in Ian Nurtdinov. Slednji je zmagal in postal državni prvak med najmlajšimi. V isti kategoriji sta se uspešno predstavila tudi Semih Saliji in Marin Arnuš.

V kategoriji deklic do dvanajst let (U12) je Loti Krajlah v finalu zmagala z rezultatom 10:1 ter se je pridružila listi prvakov.

V številni konkurenci dečkov do štirinajst let (U14) so Izolo predstavljali Gabriel Širca, ki je pristal na petem mestu, Fabian Knežević, ki je osvojil bron ter Alexander Hajdin, ki je zlahka premagal vso konkurenco in osvojil naslov državnega prvaka. Poleg Krajlahove sta velike razlike v rezultatih naredila tudi Hajdin in Knežević. Kvalifikacije po 5:0 ter nekatere eliminacije tudi po 15:0 ali 15:1, kar priča o visokem kakovostnem standardu sabljačev.

Favoritinja Tjani Tršar, članica SD Koper je zaradi nepričakovane spremembe urnika spustila svojo kategorijo deklic do štirinajst let, s čimer je bila obalna ekipa prikrajšana za eno medaljo.

Med seniorkami sta nastopili Lia Calcina in Sarah Božič, lanska trojna prvakinja. Obe dekleti sta se uspeli prebiti do še enega v nizu izolskega finala, v katerem je krono potrdila Božičeva. Na državnem prvenstvu so iz izolskega sabljaškega kluba sodelovali še Lan Golob, Luka Mlakar in Vasja Bubulj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija