Pod geslom Več okusa za manj ostankov se danes začenja jesenski teden restavracij. V njem sodeluje več kot sto restavracij po vsej Sloveniji, ki gostom ponujajo obroke po prijazni ceni. Prireditvi, ki poteka dvakrat letno, so se tokrat prvič pridružili kmetijsko ministrstvo ter slovenski rejci in predelovalci mesa.
VPRAŠAJTE ZA MESO: Organizatorji pričakujejo več kot 100.000 gostov
Slovenija
V jesenskem tednu restavracij sodelujejo 103 restavracije, trajal pa bo do 22. oktobra. Za obisk je potrebna predhodna rezervacija.
Po navedbah organizatorjev iz podjetja Vivi v tednu restavracij sodelujejo izbrane restavracije, ki so med najboljšimi pri nas, večina že od začetka akcije leta 2012. Ker pa se odpirajo vedno nove restavracije, kakšna pa se tudi zapre, vsaka izvedba tedna restavracij poskrbi tudi za nekaj novosti. Tokrat je takšnih restavracij pet.
Sodelujoče restavracije za čas tedna restavracij pripravijo posebne menije z najmanj tremi hodi. Osnovna cena menija je 23 evrov, v najbolje ocenjenih restavracijah pa lahko znaša do 28 evrov.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa v projektu sodelujejo s promocijsko kampanjo Vprašajte za meso. Za gostince so pripravili oznake, ki jih lahko uporabijo na svojih jedilnikih ter tako potrdijo, da uporabljajo slovensko meso izbrane kakovosti.
Spomladi je teden restavracij potekal med 23. marcem in 2. aprilom, skupaj z jesensko izvedbo projekta pa organizatorji letos pričakujejo več kot 100.000 gostov.
Informacije o sodelujočih restavracijah, izboru menijev, razpoložljivih mestih in možnosti rezervacije so dostopne na spletni strani tedna restavracij.