ZAPUŠČENČKI V OBALNEM ZAVETIŠČU: Ob prazničnem času se spomnite tudi na njih

Koper

Konec leta je čas, ko se del misli že ozira v prihodnost in leto, ki je pred nami. V Obalnem zavetišču za zapuščene živali pa jih v decembru čaka še kar nekaj izzivov. Letošnja kotitvena sezona je bila rekorda in izredno dolga, zato je pri njih še vedno veliko mačjih in pasjih mladičkov. Praznični čas je tudi čas obdarovanj, zato bodo izredno veseli, če se boste spomnili tudi na živalice, ki ne bodo deležne toliko ljubezni in pozornosti.

Živali v zavetišču niso izbirčne, v tem trenutku pa bodo najbolj vesele toplih odej, pregrinjal, dek ali preprog. Ob obilici mladičkov, ki so vse od pozne pomladi dodobra napolnili sobice, je poraba tekstilnih izdelkov zelo velika. Pozimi je potreba še nekoliko večja, ker z debelejšimi odejami in preprogami živali še dodatno zavarujejo pred mrazom in vlago. Vse donacije lahko dostavite v zavetišče ali na sedež koprske Marjetice na Ulici 15. maja 4 v Kopru.

Ob koncu leta poteka že tradicionalna dobrodelna akcija Tačkin Božič. Z izbiro zavetišča s seznama lahko po svojih močeh prispevate za živali iz slovenskih zavetišč. V paketu lahko na naslove vseh zavetišč pošljete hrano in priboljške, prehranske dodatke, sredstva za nego, povodce ali ovratnice, plašče, ležišča ali transporterje, odeje, rjuhe, brisače in ostalo. Naslov zavetišča, ki skrbi za zapuščene in izgubljene živali iz vseh štirih občin slovenske Istre, je Dvori 25, 6276 Pobegi. V imenu vseh zapuščenčkov se vam že vnaprej iz srca zahvaljujejo za morebitno pomoč.