PORTOROŠKE NOČI 2025: Tridnevni spektakel okusov, glasbe in ognjenih čudes na morju

Piran

Med 15. in 17. avgustom 2025 bo Portorož znova zaživel v ritmu enega najbolj priljubljenih poletnih dogodkov v slovenski Istri. Portoroške noči bodo tudi letos prinesle tridnevni program, ki združuje vrhunsko glasbo, spektakularne vizualne učinke in doživetja za vse generacije. Vsi koncerti bodo brezplačni, dogajanje pa bo razpeto med glasbene nastope, kulinarične užitke in edinstvene večerne dogodke ob morju.

Otvoritveni večer v petek, 15. avgusta, bo zaznamovala premierna kulinarična promenada na prenovljeni ploščadi v središču Portoroža. Od 18. ure dalje se bodo tam predstavljali lokalni ponudniki in kuharski mojstri, ki bodo obiskovalcem približali sodobne okuse Istre. Večer se bo nadaljeval z največjim vodno-ognjenim spektaklom Acqua & Fuoco, kjer se bodo svetlobne plesne fontane v popolni harmoniji z glasbo in ognjem dvignile v nebo. Gre za edinstveno doživetje, kjer se tehnika, umetnost in naravni elementi združijo v pravo vizualno poezijo. Na odru bo nastopila skupina Merqury band, eden najboljših Queen tribute bandov, ki bo s svojimi izvedbami večnih uspešnic, kot je Bohemian Rhapsody, ustvarila edinstveno koncertno vzdušje tik ob morju.

V soboto, 16. avgusta, bo v znamenju romantike in slovenske glasbene prepoznavnosti. Na glavnem odru bo nastopil Jan Plestenjak, priljubljeni pevec in avtor številnih uspešnic. Pred njim se bo občinstvu predstavila lokalna skupina Liquid Gasoline, znana po svežem glasbenem izrazu in močni odrski prezenci. Kulinarična promenada bo ponovno odprla vrata ob 18. uri in obiskovalcem ponudila izbor najboljšega iz istrske kuhinje.

Zaključek Portoroških noči v nedeljo, 17. avgusta, bo nekoliko umirjen, a prav tako izjemen. Mestne ulice bodo preplavili ulični umetniki, ki bodo ustvarili sproščeno in igrivo vzdušje ter Portorožu vdahnili poseben festivalski utrip. Za vse, ki si želijo bolj intimnega doživetja, bo na pomolu potekala večerja Obsession Red – ekskluzivni večer z izbrano kulinariko, vinsko spremljavo in rdečo vrtnico kot simbolično rdečo nitjo večera. Pet hodni meni bosta pripravila priznana slovenska chefa Filip Matjaž (restavracija COB) in Kristian Zule (Stara Gostilna), ki obljubljata nepozabno kulinarično doživetje ob morju.

Več informacij o programu najdete TUKAJ.