Zakol prašiča v času od decembra pa vse tja do februarja, odvisno od polne lune, je bil za vsako družino poseben dan, neke vrste domač praznik. Pri tem opravilu so sodelovali vsi člani družine. Medtem ko so moški rezali prašičje meso na dele za različno uporabo, so se ženske lotile priprave kosila, ki je bilo vedno iz svežih svinjskih jeter s polento.
Potrebujemo:
Sveža svinjska jetra (količinsko po želji), večjo čebulo, oljčno olje, belo vino (malvazijo), sol, poper in krušne drobtine po potrebi.
Priprava:
Na oljčnem olju popražimo na sesekljano čebulo, da porumeni. Med tem narežemo svinjska jetra. Ko je čebula dobro prepražena, dodamo narezana jetra in mešamo. Ko jetra spremenijo barvo, dolijemo vino in kuhamo, da izhlapi. Na koncu dodamo sol in poper ter še malo pokuhamo. Po želji lahko jed zgostimo z žličko drobtin. Tako pripravljena jetra ponudimo še topla s polento.
Dober tek!
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
NA ŠKOFIJAH PONOČI IZBRUHNIL VEČJI POŽAR: Ogenj uničil delavnico in avtomobile (FOTO)
M.U.
-
včeraj ob 12:55
TUDI ZOBNE ŠČETKE NISO VARNE PRED TATOVI: Čeh jih je ukradel v več trgovinah po Sloveniji
M.U.
-
včeraj ob 11:51
NAPAD NA NEVATIM: Kakšne posledice ima poškodba strateške letalske baze za Izrael? (FOTO)
U.G.
-
3.10.2024 ob 17:08
PREHITER TOVORNJAKAR POVZROČIL NESREČO NA BISTRIŠKEM: V trčenju poškodovan 66-letnik
T.K.
-
3.10.2024 ob 15:42
IZRAELCI UBILI ZNANEGA PALESTINSKEGA BORCA: V 24 urah so nevtralizirali tudi 60 članov Hezbolaha
U.G.
-
3.10.2024 ob 15:15
Novo iz Slovenije
BOŽIČNICA ZA VSE ENAKA: Odsotnost z dela ne sme biti razlog za nižje izplačilo
A.P.
-
včeraj ob 17:27
PRED NOVIMA MINISTROMA OBILICA IZZIVOV: Kandidata Logaj in Sajovic danes na zaslišanju
N.J.
-
3.10.2024 ob 08:34