Zakol prašiča v času od decembra pa vse tja do februarja, odvisno od polne lune, je bil za vsako družino poseben dan, neke vrste domač praznik. Pri tem opravilu so sodelovali vsi člani družine. Medtem ko so moški rezali prašičje meso na dele za različno uporabo, so se ženske lotile priprave kosila, ki je bilo vedno iz svežih svinjskih jeter s polento.
Potrebujemo:
Sveža svinjska jetra (količinsko po želji), večjo čebulo, oljčno olje, belo vino (malvazijo), sol, poper in krušne drobtine po potrebi.
Priprava:
Na oljčnem olju popražimo na sesekljano čebulo, da porumeni. Med tem narežemo svinjska jetra. Ko je čebula dobro prepražena, dodamo narezana jetra in mešamo. Ko jetra spremenijo barvo, dolijemo vino in kuhamo, da izhlapi. Na koncu dodamo sol in poper ter še malo pokuhamo. Po želji lahko jed zgostimo z žličko drobtin. Tako pripravljena jetra ponudimo še topla s polento.
Dober tek!
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
BOSA BEŽALA ČEZ POLJE, ZA NJO PA NAPOL GOL MOŠKI: Trdil je, da se "ljubita in crkljata"
N.J.
-
včeraj ob 19:06
"POČILA JE GUMA, VOZNIK JE PADEL IZ VOZILA": Po pregledu pri zdravniku je moral v pridržanje
T.K.
-
včeraj ob 11:20
TOLPA BRUTALNO NAPADA MLADE PARE MED INTIMNOSTJO: Znane so podrobnosti preiskave
U.G.
-
včeraj ob 09:42
Novo iz Slovenije
REŠITEV TEŽAV NA RTV SLOVENIJA? Ponovni dvig prispevka in 8,5 milijonov od države!
N.J.
-
včeraj ob 16:43