KAJ SE DOGAJA V PIRANU? "V mestu je polno vojaške policije" (FOTO)

Piran

Bralka nas je obvestila, da se v Piranu pri avtobusni postaji nahaja več vozil vojaške policije, po mestu pa se sprehajajo vojaški policisti.

"V mestu je polno vojaške policije," nas je obvestila bralka, ki nam je poslala tudi fotografije.

Obrnili smo se na tiskovno predstavnico slovenske vojske Nino Raduho, ki nam je povedala, da gre za zaključni del uradnega obiska predsedujočega Vojaškemu odboru Evropske unije generala Roberta Briegerja z delegacijo.

Na uradnem obisku se general mudi od 12. junija. Po sprejemu z vojaškimi častmi se je gost v četrtek, 13. junija, na pogovorih sešel z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnikom Robertom Glavašem, v nadaljevanju pa se je v okviru obiska srečal še z državnim sekretarjem na ministrstvu za obrambo Damirjem Črnčecem.

Sogovorniki so se v okviru pogovorov dotaknili nekaterih aktualnih tem, med njimi varnostne in politične situacije na območju Zahodnega Balkana, pomoči Ukrajini, trenutnega in prihodnjega prispevka Slovenske vojske k skupni varnostni in obrambni politiki EU, njenega sodelovanja v okviru bojne skupine EU ter silah za hitro posredovanje EU. Brieger pa je v prezentaciji predstavil trenutno varnostno situacijo na območju EU.

General je danes obiskal tudi Piran, kjer je obisk zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .06. 2024 ob  15: 12
kaj bomo nujno kupili še kakšen kos orožja,samo prašam