KAJ VSE NAČRTUJEJO? Tako bo izgledal Športno rekreacijski park Portorož (FOTO)

Piran

Župan Občine Piran Andrej Korenika in Erik Juriševič, direktor arhitekturnega biroja KONNTRA, sta danes predstavila idejni projekt: "Športno rekreacijski park Portorož - revitalizacija in aktivacija širšega območja nekdanjega tenis centra Portorož".

Gre za približno 29 tisoč kvadratnih metrov zemljišč in objektov v portoroškem obalnem pasu, ki jih je občina Piran lani odkupila od družbe Terme Čatež in jih namerava sedaj preurediti v večji športno rekreacijski park.

"Dodali bomo igrišča za košarko in mali nogomet, odbojko in 8 padel igrišč, 500 metrov dolgo tekaško stezo in novo balinišče, ki bo omogočalo izvedbo turnirjev.  Območje bomo ozelenili z novimi zasaditvami in ga prilagodili potrebam starejših, gibalno oviranih in mladih družin. Naredili bomo park, ki ga bodo lahko ljudje uporabljali za ukvarjanje s športom, rekreacijo ali le za oddih neposredno ob morju. Ustvarili bomo prostor za druženje in srečevanja, prostor za koncerte in druge prireditve. Hkrati pa bomo zagotovili tudi nadaljevanje teniške tradicije v Portorožu. Do poletja nameravamo aktivirati 5 igrišč s trdo podlago in 6 peščenih igrišč, ohranili pa bomo tudi možnost hitre ureditve dodatnih dveh igrišč za potrebe organizacije mednarodnih teniških turnirjev," je projekt opisal župan Korenika in poudaril, da z njim uresničuje eno izmed pomembnejših obljub iz svojega volilnega programa.

"Gre za prostor, ki ga v občini potrebujemo in prepričan sem, da ga bodo občanke in občani ter naši gostje zelo hitro vzljubili," je sklenil.

Avtorji idejnega projekta so arhitekti arhitekturnega biroja KONNTRA, ki so kot izhodišče svojega projekta izpostavili dostopnost in odprtost dragocenega obalnega prostora, ki bo namenjen obiskovalkam in obiskovalcem vseh generacij. Hkrati so v biroju navdih za projekt iskali v lokalnem okolju, rastlinju in materialih in se oprli na sodobne ter trajnostne pristope urejanja javnega odprtega prostora.

Natančnejša ocena stroškov celovite ureditve novega športno-rekreacijskega parka bo znana šele po izvedbi javnih razpisov, bo pa občina določene ureditve lahko izpeljala že v okviru investicijsko vzdrževalnih del, za katera ima v letošnjem proračunu predvidenih 380.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  20 .03. 2024 ob  18: 55
Upam da ni zraven osnovne sole