NA KITAJSKEM ZABODENI ŠTIRJE TUJI AKADEMIKI: Osumljenec je pridržan (FOTO, VIDEO)

Kronika

V torek so kitajske oblasti aretirale osumljenca v zvezi z napadom z nožem v javnem parku v mestu Jilin na severovzhodu Kitajske, v katerem so bili poškodovani štirje akademiki z ameriškega kolidža.

Osumljenec, identificiran s priimkom Cui, je 55-letni moški iz mestne četrti Longtan. Policija je sporočila, da se je osumljenec zaletel v tujca med sprehodom v parku Beishan, priljubljenem zelenem prostoru v središču mesta Jilin. Po tem incidentu naj bi osumljenec napadel akademike, kot tudi kitajskega turista, ki je poskušal posredovati. 

Akademiki iz zasebnega kolidža za liberalne umetnosti v Mount Vernonu, Iowa, so bili ranjeni med sodelovanjem v partnerskem programu z univerzo Beihua v mestu Jilin. Predsednik Cornell Collega Jonathan Brand je v izjavi dejal, da so v stiku z vsemi štirimi izobraževalci in jim nudijo pomoč. Na posnetkih, ki prikazujejo posledice napada, so vidni moški in ženska, ki ležijo na tleh, obkroženi z opazovalci.

Kitajsko zunanje ministrstvo je potrdilo, da so bili napadeni štirje tuji izobraževalci in sicer med obiskom parka Beishan. Takoj so bili prepeljani v bolnišnico in niso utrpeli življenjsko nevarnih poškodb. Ministrstvo je dodalo, da je policija primer obravnavala kot osamljen incident in ga še naprej preiskuje. Med poškodovanimi je bil tudi David Zabner, brat poslanca iz Iowe Adama Zabnerja, ki je povedal, da se njegov brat dobro počuti in po šivanju ran uspešno okreva.

Kitajsko zunanje ministrstvo je na torkovi novinarski konferenci skušalo pomiriti skrbi glede vpliva napada na izobraževalne izmenjave med Kitajsko in ZDA. Poudarili so, da Kitajska velja za eno najvarnejših držav na svetu in da bodo še naprej sprejemali ukrepe za zaščito varnosti vseh tujcev v državi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija