PO FACEBOOKU JI JE POŠILJAL FOTOGRAFIJE Z ROZA SRČKI IZ NJEGOVE PISARNE : Kazensko ovadbo proti Mišiču policija predala tožilstvu! (FOTO)

Kronika

Hude obtožbe, ki so sredi lanske kampanje za lokalne volitve na račun Gašparja Gašparja Mišiča v javnost prišle po tem, ko je Mišič najprej javno obtožil Popoviča, da je od njega zahteval, da odpusti uslužbenko Marjetice Koper, katere sin naj bi želel prestopiti iz nogometnega kluba Koper v Olimpijo in tudi trdil, da je to glavni vzrok njunega razhoda po dolgoletnemu sodelovanju, so po besedah 36-letne Koprčanke S.V. bile tudi vzrok, da se je šele takrat odločila, da Mišiča zaradi spolnega nadlegovanja, poniževanja in šikaniranja kazensko ovadi. Spomnimo, Mišič je Popoviča na predvolilnem soočenju na POP TV pozval, da mora postati boljši človek, Mišič pa je skozi to zgodbo sebe želel prikazati kot zaščitnika mame, ki naj bi nič kriva trpela posledice zaradi sinove nogometne kariere. Ne samo to, Mišič je to zgodbo postavil kot glavni razlog razhoda s svojim dolgoletnim zaveznikom Popovičem. Mišič je bil pri tem uspešen, saj so obe nacionalni televiziji zagrabili zgodbo, le ta pa je po oceni več analitikov Popoviču tudi precej škodila, saj je utrdila prepričanje, da Popovič vodi občino avtokratsko in samovoljno.

A ravno ta nastop na televiziji POP TV, kjer se je Mišič prikazal kot zaščitnik žensk in svojih podrejenih, je po besedah domnevne oškodovanke bil razlog, da se je šele takrat odločila razkriti, kaj se je med njo in njenim šefom dogajalo v pisarnah Marjetice Koper več kot dve leti nazaj. 

Ker je zgodba prišla v javnost sredi volilne kampanje, jo je večina medijev, vključno z Regionalom ignorirala, a kot kaže, sedaj dobiva epilog. Po naših preverjenih informacijah so namreč koprski policisti ovadbo zoper Mišiča vzeli resno in jo skupaj s prilogami odstopili v obravnavo na koprsko tožilstvo, ki je sedaj na potezi. 

Domnevna oškodovanka je nastopila tudi na televiziji Nova TV, kjer je v daljšem intervjuju podrobno razkrila svojo plat zgodbe.

"Prvi tedni dela z direktorjem so bili lepi. Bil je spoštljiv in prijazen. V službo sem vselej hodila nevpadljivo oblečena, prav tako s svojim vedenjem nisem nikdar dala nikakršnega povoda, da bi me, poročeno mati dveh otrok, odnos z njim, s poročenim moškim, zanimal." Mišičevo nadlegovanje naj bi se začelo po dveh ali treh mesecih skupnega dela. "Ko sem mu izročila prispelo pošto, jo je vzel iz rok in zahteval mojo roko, češ, da bo nekaj pogledal. S prsti me je božal po dlani. Šokirana sem bila, se umaknila, rekla, naj preneha." Koprčanka pripoveduje, da je s spolnim nadlegovanjem vseeno nadaljeval, čeprav mu je jasno povedala, da je takšno razmerje ne zanima. "Dotikal se me je v svoji pisarni, dal mi je roko pod majico, "nehote" oplazil prsi, se dotikal mojih rok. Spominjam se, da je nekajkrat vstal s stola, povlekel moje telo k svojemu, se podrsal s spolnim udom po moji zadnjici, pri tem pa govoril "joj, kaj bi ti jaz delal". Želel si je seksati na jahti, kazal mi je fotografije čipkastega perila, ki da ga bo kupil zame, obljubljal dvorano za aerobiko nad koprskim lokalom Pirat, vzdihoval kako ga rajcam, me prijemal za zadnjico ..."  je med drugim povedala. 

Po Facebooku ji je pošiljal svoje fotografije v kopalkah in roza srčke 

Razkrivamo pa nekatera sporočila, ki jih je Mišič oškodovanki pošiljal prek socialnega omrežja Facebook. 15. avgusta 2015 je tako ob pozni večerni uri pošiljal povezave do nekaterih člankov, med drugim pa tudi serijo svojih fotografij v kopalkah, v kateri se je svoji sodelavki, poslovni sekretarki, pohvalil, da je med 'supanjem' ulovil divjega brancina. 

Mišič je, kot je razvidno s priloženih posnetkov, imel komunikacijo z zaposleno ob različnih urah, tudi pozno zvečer in izven delovnega časa. V oči bode serija fotografij, ki jih je Mišič posredoval domnevni oškodovanki 2. oktobra ob 10:23 dopoldne, med delovnim časom. Na fotografijah, ki jih je očitno tudi posnel Mišič, je videti njegovo roko, ki drži rožnato srce, v ozadju pa je domnevna oškodovanka, ki prihaja skozi vrata njegove pisarne in s skrčenimi rokami opazuje dogajanje. 

Oškodovanka je kriminalistom tudi povedala, da jo je, ker ni dobil spolnih uslug, dodatno zaničeval. "Pravil je, da sem neumna, da bi me najraje pretepal, da sem 'glupa'. Ob tem pa mi pisal na Facebook med prostim časom, popoldan, zvečer, ponoči, mi pošiljal svoje fotografije v kopalkah. Dokler ga nisem blokirala." 

Mišič se je branil na socialnih omrežjih. V daljšem zapisu, ki je bil sponzoriran - plačan - zaradi večjega dosega, je na svoji strani Naš kraj Lista Gašparja Gašparja Mišiča v daljšem tekstu razkril povezave, ki naj bi po njegovem botrovale ozadju razkritja domnevnih kazenskih dejanj zoper spolno nedotakljivost, je pa precej brezbrižno na strani tudi razkril identiteto omenjene S.V in tudi njenega moža, tasta in še nekaterih drugih vpletenih. Med drugim je zapisal, da S.V "ni bila žrtev spolnega nadlegovanja na Marjetici Koper, je pa danes žrtev politične manipulacije županskega kandidata Borisa Popoviča, ki ga podpira" in zapis zaključil z besedami: "Če je zaupati ljudski modrosti, da ima laž kratke noge, bo naposled zmagala resnica, s katero bom opran vseh obtožb." 

Po Mišičevih trditvah se je vse dogajalo ravno v maju/juniju 2016. Na Facebooku (kot je razvidno z zgornjega posnetka zaslona) je takrat zapisal: "S.V. nas je vse na Marjetici Koper presenetila z nenadnim odhodom na bolniško, ki jo je vlekla vse do septembra/oktobra 2016, ko se je zaradi odkritja, da v času bolniške na Tenerifih opravlja in oglašuje svojo novo službo, s posredovanjem njenega tasta V.V. dogovorila za sporazumno odpoved delovnega razmerja s pravno in kadrovsko službo Marjetice Koper.

Dvom vzbuja dejstvo, da se je vse to dogajalo ravno v obdobju, ko je njen soprog M.V. zapadel v hude finančne težave, zaradi nepravilnosti pri poslovanju njegove družbe. Iz več virov v Kopru prihajajo informacije, da je dotični, zaradi dolgov v juniju 2016 dobesedno zbežal iz države. Od takrat se na klice upnikov ni več oglašal. Družbo je pahnil v stečaj in pri tem oškodoval dobroverne upnike za več kot milijon evrov. Ker se je vse to dogajalo zelo na hitro, postaja jasno, zakaj nas je ravno v tem času na Marjetici Koper poslovna sekretarka S.V. presenetila z nenadnim odhodom na bolniško.

Ker se je dotična zavedala moževega slabega finančnega stanja in odvisnosti od službe na Marjetici Koper, je morala inscenirati tehten razlog, s katerim bo prepričala zdravnike za odhod na daljšo bolniško, ki bi ji omogočila prejemanje dohodkov, tudi v času, ko bo spremljala svojega soproga na begu. Spomnila se je lastne izkušnje v času zaposlitve v Luki Koper, ko je kot razlog za odhod na bolniško in posledično prekinitev delovnega razmerja uprizorila spolno nadlegovanje nadrejenega in tudi tokrat je ponovila podoben scenarij spolnega nadlegovanja nadrejenega in si tako zagotovila daljšo bolniško odsotnost," je Mišič v svoj bran zapisal na Facebooku.

Koprski policisti so kazensko ovadbo zoper Gašparja Gašparja Mišiča zaradi kršenja spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja in šikaniranja na delovnem mestu predali na okrajno tožilstvo

36-letna Koprčanka S.V., po poklicu diplomirana organizatorka turizma, je lani 28. novembra policiji ovadila svojega nekdanjega direktorja 52-letnega Gašparja Gašparja Mišiča (GGM), ki naj bi jo na delovnem mestu poslovne sekretarke v upravi Marjetice Koper spolno nadlegoval, poniževal in šikaniral. Kriminalistični inšpektor specialist PU Koper je v predkazenskem postopku v smeri suma, da je Mišič storil dve kaznivi dejanji, kršil naj bi spolno nedotakljivost z zlorabo položaja in oškodovanko šikaniral na delovnem mestu, zadevo odstopil Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru. Ker kriminalisti očitno menijo, da je do kaznivega dejanja prišlo, tožilstvu niso predali zgolj poročilo, ampak Mišiča ovadili. 

Na tožilstvu smo želeli preveriti, kaj se dogaja z ovadbo zoper Mišiča, ki so jo koprski policisti poslali na tožilstvo, a smo prejeli suhoparen odgovor, da zaradi varstva osebnih podatkov ne bodo razkrili ničesar. 

Spomnimo, oškodovanka je s takratnim vršilcem dolžnosti direktorja Komunale Koper d.o.o., danes Marjetica Koper d.o.o., Gašparjem Gašparjem Mišičem 10. marca 2015 podpisala pogodbo o zaposlitvi za določen čas. Od 1. maja 2015 je bila zaposlena za nedoločen čas kot Mišičeva tajnica. 

Mišiču grozi celo zaporna kazen 

174. člen KZ-1 Kršitev spolne nedotakljivost z zlorabo položaja opredeljuje takole. "Kdor zlorabi svoj položaj in tako pripravi osebo drugega ali istega spola, ki mu je podrejena ali od njega odvisna, k spolnemu občevanju, ali da stori oziroma trpi kakšno drugo spolno dejanje, se kaznuje z zaporom do petih let."

Po prvem odstavku 197. člena KZ-I  pa je šikaniranja na delovnem mestu kriv tisti, ki na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let. 

Mišiča je policija ovadila tožilstvu skladno z drugim odstavkom zakona o šikaniranju na delovnem mestu; če ima dejanje iz prejšnjega odstavka za posledico psihično, psihosomatsko ali fizično obolenje ali zmanjšanje delovne storilnosti zaposlenega, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jlz |  16 .03. 2019 ob  21: 48
Ma, zakaj mene ni nihče spolno nadlegoval? Pismo, kako sem butasta. Tudi če me je, sem stvar obrnila na hec, reagirala tako (morda čudno - malce ostro, morda tudi hudomušno zastrašujoče), da mu to ni prišlo več na pamet. Nihče mi ni dal "roke pod majico, se drsal ob zadnjico, božal po rokah". Pripoveduje kot da se je to dogajalo malo dalj časa, kajti dati roko pod majico - mislim, da traja. Tudi drsanje ob.... Eh, ženske ženske. Same sebi pljuvamo v skledo. Me smo tiste, ki lahko to zaustavimo ali pa.... Obstaja samo ena možnost, da me močno pretepe in posili. Pa še kričala in praskala bi, da bi se tudi njemu povsod poznalo. Kako je s to finančno krizo? Kaj to, kar piše so dokazi? Pa še na NovoTV je šla razlagat? Ja, potem pa je vse res! Uboga gospa! Moj mož pravi, da se sedaj ne more nobeni reči, da je fajn, da se dobro drži, ker ga lahko takoj prijavi, da jo nadleguje. "Še prosile boste, da vam kdo da komplimet" pravi in ne vem, če ni kaj resnice na tem...
Prognostik |  15 .03. 2019 ob  23: 17
20
Ne moreš Gašparja kriviti da si je hotel lepo žensko.
Da jo je začel bulirati, ker ni dobil je stvar psihe.
Takšni ljudje se potem valjajo po raznih odborih in upravah, kot da se nič ni zgodilo.
Psihopat?
PiPi |  15 .03. 2019 ob  17: 19
14
eh nič novega...ustaljena praksa na obali...
Opazovalec |  15 .03. 2019 ob  11: 49
35
Očitno se cirkus v Kopru nadaljuje ,samo da tokrat klovn ni v areni ampak se skriva med publiko .
ManofSteel |  15 .03. 2019 ob  11: 44
29
Miško več kot očitno, da dobro zbiraš svoje žrtve. Da je moja žena ...hmm
ManofSteel |  15 .03. 2019 ob  11: 14
10
hahahahahahha