POLICISTI PU KOPER IŠČEJO TRI NASILNEŽE: V Sežani pretepli 24-letnika

Kronika

V petek ob 18.00 so sežanski policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Ugotovili so, da so trije neznanci v Sežani napadli 24-letnika in ga pretepli. Moški je bil lažje poškodovan. Policisti za storilci še poizvedujejo, so danes sporočili iz PU Koper.

V soboto ob 15.00 sta se v Sežani sprla moška. Po prihodu policijske patrulje na kraj je 68-letnik nadaljeval s kršitvijo, zato so mu izdali plačilni nalog.

Ob 21.00 so policisti posredovali v gostinskem lokalu na Markovcu, ker je vinjen 67-letnik kršil javni red in mir. Pomiril se ni niti po prihodu policistov, zato so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 22.50 so zaradi glasne glasbe policisti posredovali na Pomjanu, kjer so 21-letnemu Italijanu izdali plačilni nalog.

Minuli konec tedna so policisti na območju PU Koper posredovali v 177 primerih in na številko 113 prejeli 444 klicev. Obravnavali so 40 prometnih nesreč z materialno škodo, devet z lažjimi poškodbami in tri s hujšimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome in devet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali 27-krat.

Vlomi in tatvine

V petek je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Seči in ukradel zlatnino.

Istega dne so vlomili v hišo v Sežani, vlomilec je ukradel zlatnino v vrednosti 1.500 evrov.

Z delovišča na Trgu Brolo v Kopru so ukradli več kolutov električnih vodnikov in baterijskega orodja. Koprsko podjetje, ki tam izvaja dela, je oškodovano za 3.100 evrov.

V Ankaranu sta Italijana na plaži pustila brez nadzora nahrbtnika, v katerih sta imela denarnico, dokumente, bančne kartice, mobilni telefon in gotovino. Oba nahrbtnika so jima ukradli.

Zasežena mamila

V petek so policisti na Markovcu zasegli manjšo količino marihuane 31-letniku. Čaka ga hitri postopek z odločbo. V soboto ob 2.00 pa so na Starodu zasegli manjšo količino mamil 33-letniku.

Tragična delovna nesreča v Mihelah. Foto: Facebook PGD Materija

Delovni nesreči

V petek ob 19.50 je prišlo do hude delovne nesreče v Mihelah, o čemer smo že poročali. Pri delu na kmetiji je 30-letnik s traktorjem zapeljal preblizu gnojne jame, zato se je traktor prevrnil in ga pokopal pod seboj. Moški je umrl na kraju. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Policisti bodo s poročilom o okoliščinah nesreče obvestili državno tožilstvo.

V petek se je med delom na stroju za obdelavo lesa v Postojni huje poškodoval 21-letnik. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

Prometne nesreče

V petek ob 18.00 je na cesti med Belvederjem in Strunjanom padla 45-letna kolesarka. Pri padcu se je lažje poškodovala, oskrbeli so jo v izolski bolnišnici.

Ob 18.55 se je v Hraščah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 54-letni voznik avtomobila in otrok s kolesom. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo. Otrok je bil v nesreči lažje poškodovan in odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 20.44 sta v rondoju, v Ulici 15. maja v Kopru trčila 75-letni voznik avtomobila in 27-letna voznica skuterja, ki se je pri tem lažje poškodovana. 75-letnik ji je izsilil prednost. Alkotest mu je pokazal 0,27 mg/l alkohola.

V soboto ob 14.10 je v Luciji 25-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni drog javne razsvetljave. V nesreči se je lažje poškodoval 29-letni sopotnik. Alkotest je vozniku pokazal 0,41 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

V Jelšanah je v soboto ob 19.31 prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri vozila. Lažje poškodovanih je bilo pet oseb. 25-letni voznik Opel Corse je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozili, ki sta ju pripeljala 30-letni Nemec in 53-letni Hrvat. Alkotest je 25-letniku pokazal 0,68 mg/l alkohola, v nesreči je bil lažje poškodovan. Lažje je bil poškodovani tudi nemški voznik in njegova sopotnica ter dva sopotnika v hrvaškem vozilu. Sledi kazenska ovadba.

Včeraj ob 18.12 je prišlo do prometne nesrele na avtocesti, pred razcepom za Sežano. 40-letnik je peljal od Senožeč proti razcepu Gaberk in prehiteval avtomobil pred seboj, ki ga je vozil 69-letnik. Vozilo 40-letnika je med prehitevanjem začelo zanašati in je bočno trčil v vozilo 69-letnika, ki ga je odbilo desno v odbojno ograjo. Slednji in njegova sopotnica sta bila v nesreči lažje poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija