V PIRANU NADALJUJEJO DOBRO PRAKSO ČEZMEJNE MOBILNOSTI: Brezplačni avtobusni prevozi za dnevne uporabnike

Piran

S prvim šolskim dnem Občina Piran nadaljuje dobro prakso čezmejne trajnostne mobilnosti z brezplačnim avtobusnim prevozom za dnevne uporabnike.

Piranski župan Andrej Korenika je v torek, 29. avgusta, podpisal pogodbo s podjetjem Autotrans za nadaljevanje brezplačnih avtobusnih prevozov na relaciji obmejnega projekta IstraConnect.

Župan Korenika nadaljuje dobro prakso, ki jo je piranska občina začela kot vodilni partner v projektu IstraConnect s partnerskimi občinami Izolo, Bujami in Umagom. Izboljšati obmejno mobilnost in spodbujati okolju prijazne prevoze je tudi eden izmed pomembnejših ciljev Celostne prometne strategije v občini Piran.

S podpisom pogodbe s podjetjem Autotrans je Občina Piran zagotovila redni brezplačni prevoz šolarjem, dijakom/študentom, zaposlenim in uporabnikom zdravstvenih storitev, ki bivajo ob meji, na relaciji Umag–Buje–Plovanija–Kaldanija–Sečovlje–Lucija–Izola–SB Izola.

‼️ Župan občine Piran Andrej Korenika je v torek, 29. avgusta, podpisal pogodbo s podjetjem Autotrans d. d. ????????...

Posted by Občina Piran - Comune di Pirano on Wednesday, August 30, 2023

Pilotno leto projekta IstraConnect, ki je trajalo med 1. junijem 2022 in 30. junijem 2023, se je izkazalo za zelo uspešno. Partnerji v projektu IstraConnect so ugotovili, da obstaja jasno izražen javni interes za nadaljevanje dobre prakse, saj je brezplačne avtobusne prevoze mesečno uporabljalo 500 potnikov, predvsem učenci in dijaki z območja Buj, Plovanije in Kaštela, ki se izobražujejo v Sloveniji.

Brezplačna avtobusna povezava med Umagom in Izolo bo znova začela delovati 1. septembra in bo zagotavljala prevoz od ponedeljka do petka v času šolskih dni. Predvideni vozni red avtobusa bo nespremenjen.