V PRADAH VOZNIK ŠOLSKEGA AVTOBUSA POVZROČIL NESREČO: 13-letnik zdrsnil s sedeža in si poškodoval ličnico

Kronika

Koprski policisti so bili v petek, 14. junija, ob 14.40 obveščeni, da je v Pradah 31-letni voznik šolskega avtobusa pred krožiščem zaradi prekratke varnostne razdalje s sprednjim delom avtobusa trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 44-letni voznik. Na avtobusu je bilo 11 otrok, eden od njih (star 13 let) je zdrsnil s sedeža in si poškodoval ličnico. Za voznika bo podana kazenska ovadba.  

Ob 15. uri je v Piranu 59-letna državljanka Nemčije zaradi neprilagojene hitrosti padla z električnim kolesom in se lažje poškodovala. Izrekli so ji globo.

V soboto, 15. junija, ob 10.38 je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči na Ul. Nikole Tesla v Ilirski Bistrici, v kateri sta bila udeležena 65-letni voznik motornega kolesa in 40-letna voznica osebnega avtomobila, oba doma iz okolice Ilirske Bistrice. Voznik motornega kolesa je bil z reševalnim vozilom odpeljan s kraja in je na poti v bolnico umrl, po prvih ugotovitvah sta bili lažje telesno poškodovani še voznica osebnega avtomobila in 12-letna sopotnica v osebnem vozilu. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, cesta je bila zaprta in obvoz urejen skozi mesto. Ogled kraja je pokazal, da je voznica osebnega avtomobila v krožišču zapeljala levo na parkirišče trgovine, pri tem pa je izsilila prednost motoristu. Za povzročiteljico bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Popoldan je pri vasi Klanec pri Sežani 69-letni kolesar, državljan Velike Britanije, zapeljal na poškodbo na vozišču in padel. Pri tem si je poškodoval glavo (zlomljen nos in odrgnine).

V nedeljo, 16. junija, ob 20.40 je pri Kopru 14-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skuterjem in padel. Pri tem se je lažje poškodoval, podan bo obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija