Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
HUDA PROMETNA NESREČA: 62-letni voznik tovornjaka trčil v 75-letnega kolesarja, ki je umrl
U.G.
-
včeraj ob 19:05
ARETACIJA 22-LETNE ŠOLSKE USLUŽBENKE: 14-letnemu dečku je pošiljala gole fotografije (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 11:59
Novo iz Slovenije
MOČAN VETER IN TOČA: Neurja najprej v Avstriji, ponoči tudi nad Slovenijo (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 18:17
TEKMOVANJE V SUPANJU: Ekipa koprskega društva ponovno dosegla odlične rezultate (FOTO)
U.G.
-
včeraj ob 09:39
OČE TRETJEŠOLCA NAJ BI FIZIČNO NAPADEL ČETRTOŠOLCA: Vsaka stran pripoveduje drugačno zgodbo
A.P.
-
24.6.2025 ob 12:44
PIRANSKI HOTELIRJI SI LAHKO MANEJO ROKE: Za toliko se je povečalo število domačih in tujih turistov
T.K.
-
24.6.2025 ob 11:20