Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
BOSA BEŽALA ČEZ POLJE, ZA NJO PA NAPOL GOL MOŠKI: Trdil je, da se "ljubita in crkljata"
N.J.
-
včeraj ob 19:06
"POČILA JE GUMA, VOZNIK JE PADEL IZ VOZILA": Po pregledu pri zdravniku je moral v pridržanje
T.K.
-
včeraj ob 11:20
TOLPA BRUTALNO NAPADA MLADE PARE MED INTIMNOSTJO: Znane so podrobnosti preiskave
U.G.
-
včeraj ob 09:42
Novo iz Slovenije
SE GA ŠE SPOMINJATE? Kultni film Poletje v školjki se vrača digitalno obnovljen
A.P.
-
danes ob 10:02
REŠITEV TEŽAV NA RTV SLOVENIJA? Ponovni dvig prispevka in 8,5 milijonov od države!
N.J.
-
včeraj ob 16:43