Čokolado shranjujte na temperaturi med 15 in 18 stopinj Celzija, svetuje chef Alain Ducasse, ki vodi restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Mojster je na treh kontinentih, v sedmih državah odprl več kot 40 restavracij. Poleg tega se je vrgel v posel s čokolado, saj je lastnik desetih trgovin in tovarne čokolade v središču Pariza.
ZA PRAVI UŽITEK ČOKOLADE: Nasvet chefa s tremi Michelinovimi zvezdicami
Trendi
T.K.
-
Uredništvo/Uredništvo/Business Insider Foto: tempertemperchocolate.co.uk
-
23.02.2019 ob 16:29
Ducasse svetuje, da čokolade ne shranjujete v hladilniku, saj bo voda v njej kondenzirala, čokolada pa bo zbledela. To sicer ne bo vplivalo na okus, temveč na njen videz.
Čokolada mora imeti sobno temperaturo, preden jo zaužijemo. Tako kot ne mara hladu, čokolada ne mara niti vročine. Najboljša temperatura za shranjevanje je med 15 in 18 stopinj Celzija, primerna temperatura za uživanje čokolade pa je 20 stopinj Celzija, je povedal Ducasse za Business Insider.
Pa še tole, pralineje morate pojesti v največ treh tednih po nakupu, čokoladne ploščice pa imamo lahko doma tudi nekaj mesecev.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
IZ ITALIJE PRIŠLA MOČNEJŠA NEVIHTA: Zajela je del države; kam se pomika? (FOTO)
A.S.
-
danes ob 18:15
Novo iz Slovenije
NE LE PRIKUPEN TREBUŠČEK: Vsaka četrta mačka je predebela – posledice so lahko usodne
M.U.
-
19.7.2025 ob 09:40
MIGRANTSKI TOKOVI USIHAJO? Policija zabeležila drastičen padec nezakonitih vdorov v Slovenijo
M.U.
-
19.7.2025 ob 08:09
POGAČAR BREZ KONKURENCE: Najboljši tudi na gorskem kronometru, Roglič tretji
A.P.
-
18.7.2025 ob 18:28