ZEMELJSKI PLAZ ZAPRL CESTO, POPLAVLJAL POTOK FAZAN: Voda zalila tudi vrtec v Luciji (FOTO, VIDEO)

Piran

Močne popoldanske nevihte, ki so včeraj zajele del Obale, so povzročile, da je voda zalila nekatere ceste in podhode, med drugim v Piranu, Portorožu in Luciji. Gasilci so opravili 38 intervencij, dve tretjini od tega v Luciji, so pojasnili na Gasilski brigadi Koper.

Zaradi močnih nalivov, ki so v zadnjih urah zajeli Primorsko, se z odvečno vodo ponekod ponovno pojavljajo težave. Video nam je poslal Samir Bilallaj iz Lucije. Ker tam še vedno dežuje, vsi, ki ste na poti na to območje, previdno.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sreda, 30. avgust 2023

Na terenu je bilo 60 gasilcev iz Gasilske brigade Koper ter petih prostovoljnih društev iz gasilskih zvez Izola in Piran. Pomagali so pripadniki civilne zaščite iz Pirana in delavci Okolja Piran ter Cestnega podjetja Koper, je povedal Aleš Suban iz Gasilske brigade Koper.

Delavci omenjenih podjetij so predvsem odstranjevali plazove, medtem ko so gasilci predvsem črpati vodo iz objektov, na ta način so morali posredovati 25-krat, je pojasnil.

???????? INTERVENCIJSKA EKIPA NA TERENU ODPRAVLJA POSLEDICE DANAŠNJEGA OBILNEGA DEŽEVJA Spoštovanim občankam in občanom...

Objavil/a Okolje Piran dne Sreda, 30. avgust 2023

Največ težav je bilo v Luciji. Številne objave na družbenih omrežjih so vsebovale posnetke deroče vode tamkajšnjega potoka Fazan, ki je prestopil bregove. Meteorna voda je zalila tudi vrtec v Luciji.

Župan piranske občine Andrej Korenika je na družbenem omrežju med drugim zapisal, da bo vzgoja v lucijskem vrtcu danes potekala nemoteno, "predvsem po zaslugi hitrega ukrepanja zaposlenih v vrtcih Morje in La Coccinella v Luciji ter naših gasilk in gasilcev".

"Objekt je očiščen in razkužen, opravljen pa je bil tudi nadzor električnega sistema. Vsem, ki ste tako hitro in požrtvovalno priskočili na pomoč pri reševanju te krizne situacije, se iskreno zahvaljujem," je zapisal. 

❗️Zaradi novega močnega neurja z nalivi, ki je nocoj zajelo piransko občino, je voda že drugič v tem tednu poplavila...

Objavil/a Andrej Korenika dne Sreda, 30. avgust 2023

Gasilci so morali v nekaj primerih posredovati tudi v Seči, Strunjanu, Vinjolah in Portorožu, je povedal Suban. Na socialnih omrežjih je bilo videti obsežne poplave predvsem v spodnjem delu Strunjana.

Zaradi obilnih padavin se je sprožil tudi zemeljski plaz, zato so delno zaprli glavno cesto med Izolo in Sečovljami, polovična zapora ceste pa je bila potrebna tudi v Strunjanu in v Luciji, so zapisali na prometno-informacijskem centru.

Krajinski park Strunjan Foto: Igor Škof

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 30. avgust 2023

Močni nalivi so posledica majhnega, a izrazitega ciklona, ki se je razvil nad toplim morjem severnega Jadrana, je na družbenem omrežju X zapisal meteorolog Blaž Šter. "Središče se je popoldne pomaknilo nad Tržaški zaliv in severno Istro. Ob naši obali močni nalivi in konkreten veter. Na Letališču Portorož je v dveh urah padlo 66 mm dežja," je še zapisal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija