MINEVA 39 LET: Obletnica tragedije na stadionu Heysel

Svet

Danes se spominjamo 39 nogometnih navijačev, ki so izgubili življenje na stadionu Heysel v Belgiji, pred 39 leti. Do nesreče je prišlo pred finalom Evropskega pokala med Liverpoolom in Juventusom 29. maja 1985, ko so dogodki v bloku Z stadiona tragično privedli do smrti 39 ljudi in povzročili poškodbe 600 drugim.

V znak spoštovanja do umrlih so ob spominski plošči Heysel na tribuni Sir Kenny Dalglish na Anfieldu položili cvetlične vence. Zastave na vseh klubskih lokacijah so ves dan spuščene na pol droga. Billy Hogan, izvršni direktor Liverpool FC, je dejal: "Na ta dan se kot klub združimo, da počastimo spomin na 39 ljudi, ki so izgubili življenje na Heyselu, in se spomnimo vseh prizadetih v tej tragediji. Naše misli so z družinami in vsemi prizadetimi na ta pomenljiv dan, ki bo vedno pomemben del zgodovine kluba," piše na spletni strani Liverpool FC.

Spominjamo se Roccoja Acerra, Bruna Ballija, Alfonsa Bosa, Giancarla Bruscheraja, Andree Casule, Giovannija Casule, Nina Cerulla, Willyja Chielensa, Giuseppine Conti, Dirka Daeneckyja, Dionisia Fabbra, Jacquesa Françoisa, Eugenia Gagliana, Francesca Gallija, Giancarla Gonnellija, Alberta Guarinija, Giovacchina Landinija, Roberta Lorentinija, Barbare Lusci, Franca Martellija, Giannija Mastroiaca, Sergia Bastina Mazzina, Lorisa Messoreja, Luciana Rocca Papaluce, Luigija Pidona, Benita Pistolata, Patricka Radcliffa, Domenica Ragazzija, Antonia Ragnaneseja, Clauda Roberta, Maria Ronchija, Domenica Rusa, Tarcisia Salvija, Gianfranca Sarta, Giuseppa Spalaoreja, Maria Spanuja, Tarcisia Venturina, Jean Michela Walle in Claudia Zavaronija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija