PEŠ POBEGNIL S KRAJA NESREČE: Ko so ga izsledili, je zanikal, da je vozil avto, čaka ga ovadba

Kronika

V petek malo po 18. uri je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti do prometne nesreče v križišču v Ilirski Bistrici. Eden od udeležencev je bil lažje telesno poškodovan, so sporočili s koprske policijske uprave. Povzročitelj nesreče, voznik osebnega avtomobila, pa je s kraja pobegnil peš.

Vse fotografije so simbolične.

Policisti so ga na podlagi opisa voznika drugega udeleženega vozila ubežnika izsledili malo kasneje, a je zanikal, da je on vozil svoj osebni avtomobil. Zaradi dokazovanja so bile zavarovane biološke sledi na volanskem obroču in zračni blazini, katera se je ob trčenju sprožila. Prav tako so mu odvzeli bris ustne sluznice za primerjavo DNK.

Odrejen mu je bil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Za 24 ur so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

V nedeljo je neznani voznik ob 4. uri pri osnovni šoli na Prešernovi cesti v Izoli trčil v dva parkirana osebna avtomobila in nato še v drog javne razsvetljave ter z vozilom odpeljal dalje. Morebitne očividce policisti naprošajo, da pokličejo interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V noči na nedeljo, med 22. in 6. uro, so policisti PU Koper izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju vožnje pod vplivom alkohola. Odredili so 32 preizkusov, od katerih je bilo šest pozitivnih, en voznik pa je odklonil strokovni pregled na alkohol in mamila.

S sefom izginil v noč

V noči na soboto je nekdo vlomil v gostinski lokal v Luciji. Ukradel je dnevni izkupiček in kovinski sef, v katerem je bil zlat nakit ter denar. Lasnik je oškodovan za 9000 evrov.

V času med 8. in 19. uro pa je nekdo s primernim orodjem vlomil stranska vrata hiše v Luciji ter ukradel sef, ki je bil vgrajen v zid. Lasnik je oškodovan za 11.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija