V Hiši trt, vina in čokolade Kunej v Brestanici so ustvarili čokoladne bonbone, polnjene z različnimi vini, pa tudi čokoladno vino, ki ga izdelujejo edini pri nas.
Slovenci dobili prvo čokoladno vino!
Kulinarika
Aleš Kunej je za portal rtvslo.si povedal, da so za čokoladno vino izbrali več sort grozdja: "Osnova je temno rdeče vino, zvrst več sort, ki smo jih kot trsničarji pripeljali v naš okoliš. So pa vse sorte bazirane na modri frankinji. Gre za kabarnet kubin, kabarnet dorsa, akvalon in dornfelder, ki prevladuje. Že sama ta mešanica je spominjala na okus po čokoladi, seveda pa smo ji dodali tudi pravo čokolado."
Kunejevi so se tega lotili prvi pri nas, in to po svojih receptih, do katerih so prišlo po večmesečnih iskanjih harmonične kombinacije.
Čokoladno vino Kunej je "vino" posebnega okusa, ki se lahko postreže kot aperitiv ali vino, in to ob različnih jedeh. Po naši zakonodaji to ni več vino, ampak aromatizirana pijača.
Regional priporoča
Več kronike
SVOBODEN PO 38 LETIH: Med žrtvami sodnih napak naj bi bil najdlje zaprt (FOTO)
U.G.
-
danes ob 18:13
SRHLJIVKA SREDI ANKARANA: Vstopil v lokal, mahal z nožem, grozil in ga zapičil v šank
N.J.
-
danes ob 15:28
Novo iz Slovenije
POGODBA JE PODALJŠANA: Državi sta ob tem podpisali več drugih sporazumov (FOTO)
U.G.
-
danes ob 16:36