SPREMEMBE PROMETNE UREDITVE: V Piranu se obetajo strožji ukrepi glede zapuščenih avtomobilov in koles

Piran

Na seji piranskega občinskega sveta bodo danes med drugim obravnavali nekatere spremembe cestnoprometne ureditve, pa tudi nov pravilnik o participativnem proračunu v Občini Piran.

S spremembo in dopolnitvijo odloka o cestnoprometni ureditvi v občini Piran, ki jo predlaga župan Andrej Korenika, se bo rok za odvoz zapuščenega vozila zmanjšal z osem na tri dni. Ohranja se obveznost javne objave razglasa, zapuščeno vozilo pa se bo s predlagano spremembo lahko prodalo ali uničilo, v kolikor ne bo prevzeto s strani upravičene osebe v roku treh mesecev od odvzema. Gre za uskladitev občinskega odloka z zakonom o pravilih cestnega prometa.

Spreminja se tudi ureditev pravil glede puščanja koles na za to označenih mesti na javnih površinah in odvoz takih koles; v kolikor je kolo postavljeno več kot 30 zaporednih dni, zaseda več mest za kolesa, je nevozno ali namenjeno za oglaševanje, se bo lahko odstranilo.

Občinski svetniki bodo razpravljali tudi o pravilniku o postopku izvedbe participativnega proračuna v piranski občini, s katerim se določajo postopki pri izvedbi projekta participativnega proračuna. Gre za sistem razporejanja dela proračunskega denarja na način, da pri odločanju neposredno sodelujejo tudi občani. Pravilnik bo podlaga za nadaljnje postopke, izbrane projekte pa se bo vključilo v proračun piranske občine za leto 2025.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija