TOMOSOVI STARODOBNIKI PONOVNO PO OBALNIH CESTAH: Na srečanju pričakujejo preko 250 udeležencev

Koper

To soboto se bodo v Kopru ponovno zbrali ljubitelji Tomosovih mopedov, saj bo potekalo že 16. srečanje Adria Classic Tomos, v okviru katerega se bodo podali na panoramsko vožnjo, ki bo dolga okrog 80 kilometrov.

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic iz Kopra v soboto, 20. aprila, prireja 16. srečanje motornih koles Tomos in Tomos – Puch. Po besedah Sandija Fikona, ki v društvu skrbi za stike z javnostjo, imajo letos prijavljenih že preko 250 udeležencev iz Slovenije, s Hrvaške in iz Srbije, ki imajo v lasti Tomosove mopede od petdesetih let prejšnjega stoletja do leta 1994.

Zbor udeležencev bo ob 8. uri pred Srednjo tehniško šolo v Kopru (na nekdanji lokaciji Tomosa), ob 8.30 pa se bodo po skupinah, v vsaki bo po 20 udeležencev, podali na okrog 80 kilometrov dolgo pot. Najprej jih bo pot peljala okoli Kopra, s postankom na Titovem trgu, nato pa bodo nadaljevali pot v Izolo, Strunjan, Portorož do Formavive, kjer bo krajši postanek. V nadaljevanju sledi pot do vasi Padna, kjer bo na tamkajšnjem igrišču potekala spretnostna vožnja. Z vožnjo bodo nadaljevali proti Pučam, Šmarjam in Marezigam. Po postanku se bodo popeljali do Svetega Antona, Pobegov, Prad in nazaj do izhodiščne točke, kjer bodo podelili priznanja za najboljše v spretnostni vožnji.

Fikon nam je povedal, da si kot večletni organizatorji srečanja Adria Classic – Tomos tudi tokrat prizadevajo za kakovostno in organizacijsko neoporečno druženje. Posebno skrb namenjajo varnosti udeležencev, zaradi česar bodo peljali po skupinah z 10 minutnim razmikom, vsako skupino pa bosta spredaj in zadaj spremljala člana domačega društva. Na spretnostni vožnji v Padni bodo udeleženci vozili po posebnem poligonu, ki ga bodo pripravili na tamkajšnjem igrišču. Poleg spretnostnih nalog bodo morali udeleženci voziti tudi na čas.

Srečanje bo po besedah Fikona potekalo v vsakem vremenu, saj so si nekateri udeleženci vzeli dopuste in rezervirali prenočišča na Obali, zato ga ne bodo prestavljali na drug datum. Bodo pa v primeru slabega vremena skrajšali pot.

Fikon še dodaja, da je zelo veliko posameznikov, ki imajo v lasti Tomosa ali Tomosa – Puch. Samo v njihovem klubu, kjer imajo preko 100 članov, ima skoraj vsak od njih v lasti vsaj en Tomosov moped. Prav tako jih je veliko tudi na Obali, saj je kar nekaj klubov, ki združuje ljubitelje teh motornih koles. Na koncu nam je še povedal, da bi tovarna Tomos, če bi še obratovala, letos obeleževala 70 let. V ta namen so v društvu za to srečanje pripravili tudi posebne nagrade, ki jih bodo prejeli vsi udeleženci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija