OPTIMIZEM V PIRANU: Po sprejetem proračunu božično-novoletno voščilo župana Korenike (VIDEO)

Piran

Piranski svetniki so danes storili pomemben korak in sprejeli proračun za leto 2024. Ta je po besedah župana Andreja Korenike izjemno ambiciozen, ob tem pa se je zahvalil celotni skupnosti. "V novo leto vstopamo s svežim zagonom, energijo in jasnimi cilji," pravi.

Proračun piranske občine za leto 2024 je prestal tudi drugo obravnavo. Piranske svetnice in svetniki so danes prižgali zeleno luč za predlog, ki predvideva skoraj 46 milijonov evrov v proračunu za prihodnje leto.

Kot pravi piranski župan Korenika, je za njimi uspešno leto: "Skupaj smo dosegli veliko pomembnih ciljev, pripravili še več novih načrtov, predvsem pa ustvarili ozračje, polno optimizma, v katerem se zdi mogoče vse, kar si želimo in potrebujemo."

Če so letos veliko pripravljali in popravljali, prihaja v novem letu čas za izvedbo, zagotavlja in dodaja, da jih čaka ogromno dela.

????❤️Spoštovane občanke in občani, pravkar smo tu, v sosednji dvorani, sprejeli izjemno ambiciozen proračun za prihodnje leto, zato bi rad to priložnost izkoristil za iskreno zahvalo celotni skupnosti. Za nami je uspešno leto. Skupaj smo dosegli veliko pomembnih ciljev, pripravili še več novih načrtov, predvsem pa ustvarili ozračje, polno optimizma, v katerem se zdi mogoče vse, kar si želimo in potrebujemo. Po enem letu in enem dnevu na čelu Občine Piran sem navdušen nad našo skupnostjo in morda celo še bolj navdušen nad tem, kar prihaja. Veliko smo se družili, odkar sem župan, in prepričali ste me, da smo skupaj sposobni ustvarjanja pozitivnih sprememb. Hvala vsem, ki ste mi osebno zaželeli veliko sreče in uspeha, in tistim, ki ste naša srečanja izkoristili za predstavitev svojih predlogov in zamisli. Lepo je bilo začutiti, da imate res radi svoj kraj in da ste zanj pripravljeni tudi sami narediti zelo veliko. Zame je izjemno pomembno, da se lahko oprem na vašo predanost, strast in pripravljenost na sodelovanje. Vsak izmed vas je pomemben del te skupnosti, ki je v zadnjem letu postala še močnejša in še bolj povezana. V novo leto vstopamo s svežim zagonom, energijo in jasnimi cilji. Če smo letos veliko pripravljali in popravljali, prihaja v novem letu čas za izvedbo. Ogromno dela nas čaka in naporno bo, vendar pa verjamem, da so ravno izzivi tisti, ki nas krepijo in nam omogočajo, da rastemo. Za konec se želim zahvaliti tudi vsem, ki tako množično obiskujete dogodke v Morju zimskih doživetij. Res je lepo videti vse zadovoljne in nasmejane obraze, ki jih srečujem na različnih prireditvah, ulicah in drsališču. Po vaši zaslugi imamo znova veseli december, kot se za Občino Piran spodobi. Prepričan sem, da ga bomo tudi sklenili v tako prijetnem vzdušju, kot ga imamo danes. Na silvestrovanju na Tartinijevem trgu s Samuelom Lucasom in skupino Boom, na ognjemetu in koncertu Alexie na prvi dan novega leta in na koncertu Magnifica 6. januarja v teniškem centru Portorož. Drage občanke in občani, želim vam čudovite božične praznike, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti ter srečno in uspešno novo leto. Naj bo polno zdravja, veselja in izpolnjenih želja.????❤️ #Piran #proračun #prazniki #optimizem #pozitivnespremembe #pogumnonaprej

Posted by Andrej Korenika on Friday, December 22, 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  22 .12. 2023 ob  20: 27
-11
Sem tukaj še preden bo Gabrijel razkril, da so vsi na piranski oblasti koruptivni in nesposobni, tako da lahko še v miru povem, da sem tudi jaz optimističen, da bo tej ekipi ratalo. Zaenkrat res veliko delajo. Zoprno, če si v avtu in koloni zaradi gradbišč, spodbudno za naprej.