Z jutrišnjim dnem, 24. aprila, se v osrčju slovenske Istre odpirajo vrata novega gastronomskega laboratorija KeBon, kjer se bodo v sodelovanju s priznanimi chefi, enologi in drugimi strokovnjaki odvijali kuharski tečaji in teambuilding delavnice, ki povezujejo vrhunsko istrsko kulinariko in izbrana vina. Podjetje Vinakoper tako predstavlja edinstveno tovrstno stičišče ljubiteljev in ustvarjalcev kulinaričnih in vinskih stvaritev, kjer se boste učili od največjih slovenskih gastronomskih imen.
Z JUTRIŠNJIM DNEM: Vinakoper odpira vrata gastronomskega laboratorija KeBon (FOTO)
Koper
Vinakoper tako nadaljuje uresničevanje vizije inovativnega podjetja z odprtjem gastronomskega laboratorija, ki združuje tradicijo, inovacijo ter vrhunsko kulinariko in vino v novo središče kulinaričnega učenja, eksperimentiranja in sodelovanja v slovenski Istri. "Ime KeBon izhaja iz istrskega izraza za navdušenje nad okusom: 'Kako dobro!', kar odlično ponazarja naš namen: ustvarjati doživetja, ki bodo v ljudeh prebudila strast do okusov in navdušenje nad ustvarjalnostjo," je pojasnil Borut Fakin, direktor Vinakoper.
Gastronomski laboratorij KeBon je namenjen predvsem kulinaričnim tečajem in teambuilding delavnicam, ki jih bodo vodili priznani strokovnjaki z različnih področij. V njem bodo obiskovalci pod vodstvom chefa Matica Ribiča ali z Michelinovim priznanjem nagrajenega glavnega chefa restavracije KOGO Tilna Župevca lahko pripravili pristno istrsko kosilo, z enologoma Vinakoper Boštjanom Zidarjem in Rokom Jamnikom pa spoznali ključne skrivnosti ustvarjanja najboljših vin, pri čemer bo lahko vsak udeleženec ustvaril lastno vinsko kreacijo.
Edinstvene delavnice so za obiskovalce pripravili tudi eden najboljših chefov v svetovnem merilu Tomaž Kavčič, psiholog dr. Aleksander Zadel, certificirani poznavalec pršutov Zoran Memon, sushi mojstrici Paolina Grčar in Marinko Kurtin ter vrhunska poznavalca vin Majda Debevc in Aleksander Bohinc, ki bosta predstavila osnove sommelierstva in omogočila okušanje izbranih vin linije Capris.
"KeBon ni le prostor – je občutek, ko veš, da se bo veselilo, smejalo in da bo vsak krožnik govoril svojo zgodbo. Na pravo gastronomsko dogodivščino ste vabljeni ustvarjalci vseh generacij, radovedni raziskovalce in vešči ljubitelji hrane in pijače, ki boste zagotovo ob odhodu dejali: Ke bon!," poudarjajo na Vinakoper. Laboratorij nudi številne teambuilding delavnice, individualne kuharske tečaje in praznovanja rojstnih dni za najmlajše, na voljo pa so tudi večnamenski prostori za organizacijo pogostitev, sprejemov in drugih dogodkov.
Prvi termini kuharskih tečajev in teambuilding delavnic so že razpisani na spletni strani. Projekt KeBon je nastal v sodelovanju s partnerji, med katerimi so Restavracija Kogo, KZ Agraria Koper, z.o.o., Piranske soline, ASKO Appliances, SURF d.o.o. in Alpeks.