GOLOB OB POŠILJKI MATERIALNE POMOČI PALESTINI: "Slovenija se na ta način postavlja na pravo stran zgodovine" (FOTO)

Slovenija

Slovenija se s pošiljko materialne pomoči Palestincem na območju Gaze postavlja na pravo stran zgodovine, je danes ob odpremi hrane in opreme za nastanitev v vrednosti 434.105 evrov na omrežju X sporočil predsednik vlade Robert Golob. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so poskrbeli, da se je pomoč hitro realizirala.

"Vesel sem, da smo v tednu dni uspeli organizirati humanitarno pomoč, o kateri smo se v Münchnu dogovorili z jordanskim kraljem," je zapisal Golob, ki se je z jordanskim kraljem Abdulahom II. srečal v soboto ob robu Münchenske varnostne konference.

Pojasnil je, da gre za prvo neposredno pomoč Slovenije prebivalcem Gaze. "Slovenija se na ta način postavlja na pravo stran zgodovine," je poudaril in dodal, da četudi Slovenija s to pomočjo reši zgolj eno otroško življenje, sam brez težav sprejme odgovornost in kritike opozicije.

Odpremo pomoči je na brniškem letališču poleg premierja pospremil tudi obrambni minister Marjan Šarec.

Vlada je v četrtek sprejela sklep o materialni pomoči palestinskim civilistom v Gazi in jim namenila hrano in opremo za nastanitev v ocenjeni vrednosti 434.105 evrov. Pomoč bodo z letalom Slovenske vojske C17 prepeljali v Jordanijo, kjer jo bo po predlogu jordanskega zunanjega ministrstva prevzela humanitarna organizacija Jordan Hashemite Charity Organisation.

V okviru paketa pomoči bodo Palestinci prejeli 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket vsebuje tudi pošiljko palete mleka v prahu, ki jo je zagotovil Karitas, ter pošiljko palete otroških plenic in palete otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ.

Ob tem je vlada v četrtek odločila tudi, da Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) nameni 500.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  24 .02. 2024 ob  07: 33
Trenutna oblast je le zrcalo večine družbe v Sloveniji. Popolni retardiranci!
Že to, ko vidiš popolne zastoje v predoru Markovec kljub temu, da je odprt en pas z omejitviji na 60 km/h, ti pove veliko o retardiranem folku, ko še kolesa ne vozit kaj šele avto. Pol si moreš mislit kaj imajo v glavi=0.
Pa to, da ima glup narod za neke idole ala Nika Kovač, Jenulla, Mukija, Jarčevo in razne NVOje, ki ne znajo nič drugega kot mouzit davkoplačevalski denar. V kaki banana republjiki jaz živim...faking retardi.
Stric iz ozadja |  23 .02. 2024 ob  19: 23
Popolni psihopat. Tisti okoli njega pa ne zaostajajo dosti. O cca 400K volilcev pa itak škoda besed..... Večina retardiranih opravilno nesposobnih in funkcionalno nepismenih.....
vseved |  23 .02. 2024 ob  17: 27
Bebec podpira teroriste in meče vstran še tisto malo kar imamo